Translate

dimecres, de febrer 20, 2008

TOWN OR CITY?



Després de passar prop d'una setmana intentant recordar la meva contrasenya per accedir al meu bloc, ho he aconseguit!!!
Això de les contrasenyes és la meva odissea particular, no sé si a vosaltres us passa el mateix però a mi em costa recordar on i quan he posat un nom especial o un número llarg!
Us volia explicar el meu cap de setmana per les terres de l'Ebre, terres que abans no coneixia i ara s'han convertit en una de les meves fonts d'inspiració. Per mi llocs com Terra Alta o Montsià eren els grans desconeguts i els he descobert amb alegria fa ben poc.
Els paisatges són secs però molt variats, milers d'oliveres i ametllers obren camps enmig de muntanyes altes, el riu Ebre avança cerimoniós entre les terres i els pobles apareixen dalt dels turons. No s'ha d'oblidar que allí va haver-hi templers, ibers i la gran batalla de la guerra civil, on van morir 90.000 soldats. És un lloc ple d'història desconeguda i que caldria que la gent no oblidés.
Us deixo una imatge de la barcassa que creua el riu Ebre a l’alçada de Miravet, sembla que fa molts anys que no ha canviat res, oi?

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Una bona pincellada sobre aquelles terres que crec que son les oblidades de Catalunya i que ara sembla que es comencin a descobrir, esperem que sigui per be i no vulguin convertir-les en una postaleta, doncs el seu encant rau just en el contrari.L

Anònim ha dit...

Lo Iber , la mel i els crancs de riu han estat des de sempre en aqueixes terres recollides, amagades a redós dels urbanitas que no teníen el Ave de la Maleni per anar ha descobrir les petites valls i recons on es fá bon ví i un bon cabrit que ja Pablo Picasso el degustaren a L'horta de Sant Joan. Per molst anys els pioners que en deixaren la petjada.
Ado

Anònim ha dit...

Bones les descripcions, bons els pensaments i bons els reflexes captats en el teu bolg.
La joventut culta encara copsa les imatges que li son ofetes per la sobirana naturalessa.
Enhorabona que axí sia.
Ado

Anònim ha dit...

Les critiques de "L" serán ben rebudes i a més en fará molta il.lussió
Ado

Anònim ha dit...

Gràcies Ado pels comentaris! Estic molt contenta que tornis a deixar els teus escrits al bloc!Ada