Translate

diumenge, de febrer 15, 2009

BARCELONA HISTORY!!!


Ahir a la nit Míster H. i jo tornàvem a casa després d'un bon sopar amb amics íntims. Anàvem en taxi, com uns senyors, i escoltàvem perplexes les converses que el nostre taxista tenia amb els seus companys de feina, i potser també de festa.
Vaig pensar que la vida del taxista deu estar plena de sorpreses, no en va, tothom diu que són bons psicòlegs, gent diversa puja i baixa al seu cotxe i ells sovint escolten clients desconeguts. Jo també sé diferenciar el caràcter de cada taxista: n'hi ha d'educats i de malcarats...
Uns flaixos vívids i coloristes em creuaren la ment: la parella que, agafada de la mà, mira cada un per una banda, mentre segueixen el relleu de la ciutat, els amics que comparteixen una nit boja junts, les confidències d'unes amigues que fa temps que no es veuen i el petó als llavis d'uns avis que s’estimen més que el primer dia.
Jo no puc, de moment, ser taxista però m'encantaria, una nit, pujar al seient de copilot i esguardar d'amagat un milió d'històries oculten que es destapen dins d'aquests cotxes grocs i negres de Barcelona.

11 comentaris:

Jesús M. Tibau ha dit...

uns bons recollidors d'històries. I si no, pregunta-li al taxi driver

Anònim ha dit...

Al escrpitor Tibau de Cornudella del Montsant
li falta ser seguidor del bloc de
"Ada es nom de fada ", es una delícia, disfrutarás en blau i verd.
Ado

Anònim ha dit...

----------TAXI DRIVER--------------
Desglos::
Taxi (abreviatura de Plaça Táxim).
Driver (anglicisme no emprat ni a Montsant ni a lo Ebre) pot admetres si partim de terminología infantil actual "Diver" i posant una "r , de roda" ja que en porten varies.
Total, que conduir un taxi es divertit per Táxim i amés son grocs i negres que fá bonic !!!!

Anònim ha dit...

O ho podríem preguntar al director d'aquella altra pel·lícula mítica, Una nit a la Terra.
Molt bona setmana als dos,
Ada

Anònim ha dit...

Escrius coses molt maques, Ada (que també és palíndrom). No sabia que tinguessis aquest blog. I'll check it out from now on. So much missing BCN. Records a Míster H.

Anònim ha dit...

Palíndrom, gràcies pel que em dius. Sé que ens coneixem però encara penso qui deus ser... et tinc situat/da per terres de GB, vaig bé? Una abraçada,
Ada

Anònim ha dit...

Hola Ada, m'agrada quan les enes dupliquen i formen palíndroms. Segueix escrivint i no t'aturis, que ho fas molt bé. Estàs en el cert quan m'ubiques en terres anglòfones. Tanmateix, sóc un pèl més enllà. Força més enllà, de fet. Però també sóc en una illa. Recorda la darrera lletra de l'alfabet hebreu, i dóna records al messies. Però amb ces i as. Durant molt de temps, el telèfon va ser un gran mitjà. I pensa que 'how it wrinkles' té traducció. Un petó.

Anònim ha dit...

Sé que et conec des de fa anys.
Érem molt amics tu i jo.
Réiem un munt i parlàvem de tot.
G és l'inici de nostres cognoms.
I acabo aquí per no descobrir aquest misteri a tothom.
L'he endevinat? Un Petó,
Ada

Anònim ha dit...

Aquest misteri pot perdurar en el
temps anacíclic i d'enes duplicades.
Senén té sis nens i set nenes.
Un personatge misteríós de la doble GG palíndrom que prefereix
dormir 6h.més que Bacelona.
La resposta en you tube ó a la fira del llibre à Sant Cugat.
Ado from Ada.

Anònim ha dit...

Hola Ada,

Em temo que sí que l'has encertada. Quina il·lusió que ho hagis endevinat. Els gratacels són alts, però els pobles del Baix Penedès em tenen, encara, el cor robat. I la nostra llengua, 'lo bell llemosí', encara més. Un petó del SGM al palíndrom AGG.
Al llibre de cares hi haurà solució.

Anònim ha dit...

Quina il·lusió retrobar-te! Comença un bon dia! Un petó fort des de l'altra banda de l'oceà!
Ada