Translate

divendres, de juny 01, 2012

EL VENDRELL



Quan era petita, la meva família estiuejava a El Vendrell, en una casa gegant que havia estat requisada durant la Guerra Civil i usada com a presó.
La casa tenia jardí al pis de baix, terrassa al primer pis, porxada al segon i una torre de vigilància que s'enfilava escales amunt.
L'àvia, la tieta àvia, els tiets, els cosins, els pares i germans i alguns amics, ens reuníem quinze dies del mes de juliol per anar a la platja de San Salvador i gaudir de les festes de Santa Anna, patrona de la ciutat.
Eren dies divertits, dies de sorra, d'olor de sal, de dutxes al terrat amb una mànega d'aigua congelada i de tardes de “Gent de Barri” i gelats. Allí varem veure com el Príncep Carles es casava amb la Lady Di i l'àvia i la tieta àvia seien a un pam de la televisió antiga per no perdre's cap detall.
A la cuina, hi havia una nevera de gel i una pica de marbre blanc on les tietes i la mare rentaven plats i olles. Els homes llegien el diari mentre els nens preníem un “soldat”: cafè amb la Casera que feia una espuma insuperable!
Però si em quedés només espai per un record d'El Vendrell seria, sense dubte, aquell que es repetia cada estiu i que tenia relació amb els ratolins.
El dia assenyalat, un ratolí creuava la sala d'estar o el menjador a una velocitat desorbitada, tots el veiem passar perquè estàvem ben alerta. Acte seguit, pujàvem d'un salt a la cadira més propera. Algun valent anava a agafar l'escombra i, mentre fèiem crits esporuguits, ell corria, casa amunt casa avall, perseguint un ratolí que gairebé mai es deixava caçar.
Quan tots estàvem cansats de l'escena, baixàvem de les cadires, guardàvem l'escombra i començàvem a muntar trampes amb formatge gruyere.
Un bon divertiment que ens feia passar uns dies d'estiu inoblidables!
Arriba l'estiu una altra vegada i la llum primerenca fa venir moments passats...